Продукти:
- 2 краставици, нарязани на едри кубове
- 2 броя авокадо, нарязани
- 4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
- 1 скилидка чесън, пресован
- 2 супени лъжици пресен лук, нарязан
- ¼ чаена лъжица сол
- Черен пипер на вкус
- ¼ лимон
- 1 лайм
- 200 г сварена киноа
- ½ шепа чия
- 500 г цели орехови ядки
Приготвяне:
Сварете киноата и я отцедете, ако не е абсорбирала цялото количество вода. Оставете да изстине напълно. В голяма купа смесете всички продукти. Добавете подправките и разбъркайте добре. Изстискайте лимоните върху салатата. Покрийте с капак и охладете за 30 минути в хладилник преди да сервирате.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg