Салата с краставици, авокадо, киноа и чия

Продукти:

  • 2 краставици, нарязани на едри кубове
  • 2 броя авокадо, нарязани
  • 4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 2 супени лъжици пресен лук, нарязан
  • ¼ чаена лъжица сол
  • Черен пипер на вкус
  • ¼ лимон
  • 1 лайм
  • 200 г сварена киноа
  • ½ шепа чия
  • 500 г цели орехови ядки

Приготвяне:

Сварете киноата и я отцедете, ако не е абсорбирала цялото количество вода. Оставете да изстине напълно. В голяма купа смесете всички продукти. Добавете подправките и разбъркайте добре. Изстискайте лимоните върху салатата. Покрийте с капак и охладете за 30 минути в хладилник преди да сервирате.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *