Рецепта за телешко варено

Продукти:

  • 400 г телешко месо
  • 2 едри картофа или 3 по-малки
  • 3 моркова
  • 200 г дребни лукчета белучка
  • 300 г туршия камби, целина, чесън
  • 2 с.л. масло
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне:

Телешкото месо се нарязва на хапки и се вари до полуготовност. В бульона с парченцата телешко се прибавят и нарязаните на кубчета картофи, целите лукчета, нарязаните на шайби моркови. Подправя се със сол и черен пипер. Малко преди зеленчуците да са сварени се прибавя и отцедената туршия. Овкусява се с маслото. Телешкото варено се сервира топло.

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *