Продукти:
- 500 г боб
- 2 сухи люти чушки
- 2 моркова, нарязани
- 2 глави лук, нарязан
- Червен пипер на вкус
- 1 домат, обелен и нарязан
- 4-5 супени лъжици олио
- Джоджен на вкус
- Сол на вкус
Приготвяне:
Измийте и накиснете боба в студена вода да престои през нощта и да се накисне добре. Сменете водата и го сложете да се вари. Сменете водата още два пъти. След като третата вода заври, добавете лука, домата и морковите. Варете, докато омекнат. Добавете ситно нарязаните люти чушки и олиото. Варете още 15-20 минути. След това малко преди да свалите боба от котлона добавете джоджена, червения пипер и солта. Разбъркайте добре.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg