Продукти:
- 1,5 кг свинско контрафиле без кост
- За маринатата:
- 1-2 стръкчета нарязан розмарин (само игличките)
- 4 стрити скилидки чесън
- 2 с.л. зърнеста горчица
- 1 с.л.нарязан розмарин
- 1 ч.л. нарязани листа от мащерка може и сушена
- сол и черен пипер на вкус
- За глазурата:
- 3 – 4 с.л. разтопено масло
- 1 с.л. кафява захар
Приготвяне:
Комбинирайте в купа всички съставки за марината и ги разбъркайте добре. Намажете месото от всички страни с нея и го сложете в тава с решетка, или ако не разполагате с такава, в тава върху хартия за печене. Покрийте го с алуминиево фолио за печене и го сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути. След това го извадете, намажете го обилно с глазурата и запечете за още 2-3 минути, за да хване хубава коричка. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg