Печено свинско с ароматна марината

Продукти:

  • 1,5 кг свинско контрафиле без кост
  • За маринатата:
  • 1-2 стръкчета нарязан розмарин (само игличките)
  • 4 стрити скилидки чесън
  • 2 с.л. зърнеста горчица
  • 1 с.л.нарязан розмарин
  • 1 ч.л. нарязани листа от мащерка може и сушена
  • сол и черен пипер на вкус
  • За глазурата:
  • 3 – 4 с.л. разтопено масло
  • 1 с.л. кафява захар

Приготвяне:

Комбинирайте в купа всички съставки за марината и ги разбъркайте добре. Намажете месото от всички страни с нея и го сложете в тава с решетка, или ако не разполагате с такава, в тава върху хартия за печене. Покрийте го с алуминиево фолио за печене и го сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути. След това го извадете, намажете го обилно с глазурата и запечете за още 2-3 минути, за да хване хубава коричка. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *