Мързеливи зелеви сарми

Продукти:

  • 1 малка кисела зелка
  • 1 ч.ч. ориз
  • 50 мл олио
  • 2 моркова
  • 2 големи глави лук
  • 8 скилидки чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • черен пипер на вкус
  • 100 г стафиди
  • вода, зелев сок

Приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.

Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *