Продукти:
- 1 малка кисела зелка
- 1 ч.ч. ориз
- 50 мл олио
- 2 моркова
- 2 големи глави лук
- 8 скилидки чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- черен пипер на вкус
- 100 г стафиди
- вода, зелев сок
Приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg