Минифритата с наденица

Продукти:

  • олио за намазване или спрей
  • 350 г наденица по избор
  • 1 и ½ чаши настъргани картофи
  • 60 г настъргана гауда
  • ¼ чаша ситно нарязана червена чушка
  • 2 супени лъжици пресен лук, нарязан
  • 1 супена лъжица пресен риган
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 8 яйца
  • ¼ чаша прясно мляко

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина форми за мъфини. В голяма купа смесете нарязаната наденица, картофите, гаудата, чушката, лука, ригана, солта и пипера. Разбъркайте. Разпределете сместа във формите за мъфини. В отделна купа разбийте яйцата и добавете млякото. Разбийте с миксер. Бавно излейте яйчената смес върху сместа с наденицата във формите.

Печете за около 25 минути в загрята фурна. Извадете от фурната и оставете да се охладят за 10 минути. Извадете от формичките. Поръсете с още малко риган по желание.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *