Медено-чеснови свински ребърца

Продукти:

  • 2 кг свински ребърца
  • ½ чаша мед
  • ¼ чаша соев сос
  • ¼ чаша бял винен оцет
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1 чаена лъжица сода
  • 1 чаена лъжица чеснова сол

Приготвяне:

Нарежете ребрата на индивидуални порции по няколко ребърца. В голяма купа смесете меда, соевия сос, оцета, чесъна, солта и захарта. Разбъркайте добре и добавете содата. Отново разбъркайте. След като шупне леко, потопете ребърцата в маринатата. Добре е да бъдат напълно покрити от сместа. Покрийте ги и ги оставете да престоят така 2-3 часа.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час или до хрупкава коричка.

Снимка: istock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *