Лозови сармички на фурна

Продукти:

  • 600 г кайма смес
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион
  • 1 и 1/2 чаша ориз
  • магданоз
  • 3-4 домата
  • 2 глави лук
  • 5 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • сол, черен пипер
  • 1-2 буркана лозови листа

Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно с останалите подправки. След това добавете каймата и гответе докато покафеене леко. Сложете ориза и когато зрънцата станат като кристалчета, налейте бульона. Когато оризът е почти готов, махнете плънката от котлона и завийте сармичките.

Подредете ги в тавичка, добавете им малко вода и олио и нарязаните домати. Покрийте ги с лозови листа или домакинско фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-50 минути. По желание сервирайте с кисело мляко или чеснов сос.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Прочети още на: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *