Продукти:
- 2 консерви белени домати
- 1 консерва доматена паста
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 чаена лъжичка сушен риган
- 1 чаена лъжичка сол
- ¼ чаена лъжичка черен пипер
- 6 супени лъжици зехтин
- 1/3 чаша ситно нарязан лук
- 4 супени лъжици ситно нарязан магданоз
- ½ чаша бяло вино
Приготвяне:
В блендер или с помощта на пасатор смесете доматите, доматената паста (пасата), магданоза, чесъна, ригана, солта и пипера. Пасирайте, докато стане гладка смес.
В голям тиган на средна температура загрейте зехтина за 2 минути. Добавете пасираната смес за соса и прибавете виното. Разбъркайте за 1-2 минути и свалете от котлона.
Снимка: Maxpixel
Източник: az-jenata.bg