Класически сос маринара

Продукти:

  • 2 консерви белени домати
  • 1 консерва доматена паста
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 чаена лъжичка сушен риган
  • 1 чаена лъжичка сол
  • ¼ чаена лъжичка черен пипер
  • 6 супени лъжици зехтин
  • 1/3 чаша ситно нарязан лук
  • 4 супени лъжици ситно нарязан магданоз
  • ½ чаша бяло вино

Приготвяне:

В блендер или с помощта на пасатор смесете доматите, доматената паста (пасата), магданоза, чесъна, ригана, солта и пипера. Пасирайте, докато стане гладка смес.

В голям тиган на средна температура загрейте зехтина за 2 минути. Добавете пасираната смес за соса и прибавете виното. Разбъркайте за 1-2 минути и свалете от котлона.

Снимка: Maxpixel

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *