Гювеч с патладжан и нахут

Продукти:

  • 1 кг патладжани
  • 2 глави лук
  • 4-6 червени чушки
  • 2-3 моркова
  • 6 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • 1 и 1/2 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 400 г домати от консерва
  • 600 г нахут от консерва, отцеден
  • 1/2 ч.л. куркума
  • сол, черен пипер на вкус
  • зехтин

Приготвяне:

Нарежете патладжана на кубчета, посолете го леко и го оставете в гевгир за поне 20-30 минути да се изтече горчилката. Лукът, чушките, морковът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с подправките се задушават в добре загрята мазнина. След това се добавя патладжанът, доматите и нахута. Когато гювечът заври, засечете 10 минути. След това го прехвърлете в тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-45 минути. Поръсете гювеча със свеж магданоз и сервирайте.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *