Продукти:
- 1 кг патладжани
- 2 глави лук
- 4-6 червени чушки
- 2-3 моркова
- 6 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- 1 и 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. сушен риган
- 400 г домати от консерва
- 600 г нахут от консерва, отцеден
- 1/2 ч.л. куркума
- сол, черен пипер на вкус
- зехтин
Приготвяне:
Нарежете патладжана на кубчета, посолете го леко и го оставете в гевгир за поне 20-30 минути да се изтече горчилката. Лукът, чушките, морковът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с подправките се задушават в добре загрята мазнина. След това се добавя патладжанът, доматите и нахута. Когато гювечът заври, засечете 10 минути. След това го прехвърлете в тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-45 минути. Поръсете гювеча със свеж магданоз и сервирайте.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg