Веган царевичен хляб

Продукти:

  • 1 чаша пшеничено брашно
  • 1 чаша царевично брашно
  • ¼ чаша захар турбинадо
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаша подсладено соево мляко
  • 1/3 чаша олио
  • ¼ чаша меко тофу

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете правоъгълна тава за печене и я набрашнете леко. В купа разбъркайте заедно пшениченото брашно, захарта, бакпулвера и солта. Пресейте и оставете настрана.

В друга купа или в блендер разбийте тофуто, соевото мляко и олиото, докато стане гладко. Направете кладенче в сместа със сухите съставки. В нея добавете течните, като разбърквате постепенно, докато сместа се напои. Омесете тесто. Поставете го в подготвената тава за печене. Печете за 25-30 минути. След като изстине, нарежете на квадратчета.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *