Продукти:
- 1 глава лук, нарязан
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 моркова, нарязани
- 2 стръка целина, нарязани
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 чаена лъжица сушен риган
- 1 дафинов лист
- 1 чаена лъжица сушен босилек
- 400 г леща
- 400 г доматена пасата
- 2 литра вода
- 20 г спанак
- 2 супени лъжици оцет
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В голяма тенджера загрейте мазнината на средна температура. В нея задушете лука, морковите, целината, като разбърквате. Добавете чесъна, дафиновия лист, ригана, босилека. Гответе около 2 минути.
Добавете лещата и водата заедно с доматената пасата. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 1 час. Когато супата е готова за сервиране, добавете спанака, овкусете с оцет, сол и пипер. Отстранете дафиновия лист и сервирайте.
Снимка: istock
Източник: az-jenata.bg