Веган супа с леща

Продукти:

  • 1 глава лук, нарязан
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 2 моркова, нарязани
  • 2 стръка целина, нарязани
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 чаена лъжица сушен риган
  • 1 дафинов лист
  • 1 чаена лъжица сушен босилек
  • 400 г леща
  • 400 г доматена пасата
  • 2 литра вода
  • 20 г спанак
  • 2 супени лъжици оцет
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В голяма тенджера загрейте мазнината на средна температура. В нея задушете лука, морковите, целината, като разбърквате. Добавете чесъна, дафиновия лист, ригана, босилека. Гответе около 2 минути.

Добавете лещата и водата заедно с доматената пасата. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 1 час. Когато супата е готова за сервиране, добавете спанака, овкусете с оцет, сол и пипер. Отстранете дафиновия лист и сервирайте.

Снимка: istock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *