Веган мъфини

Продукти:

  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 и ½ чаши бадемово мляко
  • 2 чаши брашно
  • 1 чаша захар
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • ½ чаена лъжичка сода
  • ½ чаена лъжичка сол
  • ½ чаша кокосово масло, разтопено
  • 1 и ¼ чаена лъжичка ванилия, течна

Приготвяне:

Смесете бадемовото мляко с оцета. Оставете го да престои за 5 минути, докато се пресече.

В отделна голяма купа пресейте брашното, захарта, солта, содата и бакпулвера. В отделна купа разбъркайте с миксер бадемовото мляко, кокосовото масло и ванилията. Смесете сухите и мокрите съставки и разбъркайте.

С помощта на лъжица напълнете намазнени формички за мъфини с тестото. Напълнете формите до половината, за да не прелеят. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *