Продукти:
- 250 мл кокосово мляко
- 250 мл оризово мляко
- 8 супени лъжици чия
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 250 г пресни малини
- ¾ чаена лъжица ванилия, течна
Приготвяне:
Смесете кокосовото и оризовото мляко заедно с 6 от лъжиците чия. Добавете и кленовия сироп. Разбъркайте и оставете за 10 минути. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Покрийте с фолио или капак и охладете в хладилник за 8 часа.
Намачкайте малините в купа. Добавете към тях останалите 2 лъжици чия и ванилията. Покрийте и охладете в хладилник, докато се желират. Ако е нужно оставете за през нощта в хладилника.
Във всяка чаша на дъното добавете по 1 лъжица от малиновата смес. Разпредете крема във всяка чаша до половината. Добавете по средата по още една лъжица малинова смес. Добавете крем, а след това малиново желе и така, докато смесите се свършат. Охладете в хладилник за още час преди сервиране.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg