Продукти:
- 4 супени лъжици зехтин
- 4 скилидки чесън, пресован
- 1 кг зрънца от царевица
- 1 картоф, обелен и нарязан
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 1 супена лъжица розмарин, сушен
- 1 стрък прясна подправка по избор за декорация
Приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тенджера. В нея запържете чесъна за 3 минути и половината от царевичните зрънца. Добавете и картофа и розмарина. Задушавате с разбъркване за 2-3 минути. Залейте с 1 литър вода. Оставете да заври, покрийте и намалете котлона. Нека къкри 25 минути.
Пасирайте супата с пасатор или в блендер. След това добавете останалите зърна царевица и варете 15 минути. Ако супата е прекалено рядка добавете нишестето. Ако е гъста, добавете още малко вода. Гарнирайте с малко пресен розмарин или друга подправка по избор.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg