Баба гануш

Продукти:

  • 2 големи патладжана
  • 4 с.л. сусамов тахан
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 2 скилидки чесън
  • щипка захар
  • няколко стръка магданоз
  • 1 ч.л. пресен риган
  • 4 с.л. зехтин
  • сол на вкус

Приготвяне:

Загрейте добре грил тигана, като сложите и няколко капки олио или зехтин. Запечете нарязания на кръгчета патладжан. Ще му трябват около 10 минути за всяка страна. След това поставете изпечения патладжан в купа или тенджера и покрийте, за да се задуши.

Патладжаните може да запечете и във фурната с малко мазнина, ако не разполагате с грил тиган. След това ги сложете в кухненски робот или блендер и прибавете към тях останалите съставки. Смелете до получаването на гладка смес. Сервирайте баба гануша в подходяща купичка и за финал капнете малко зехтин и магданоз.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *