Продукти:
- 2 големи патладжана
- 4 с.л. сусамов тахан
- 3 с.л. лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- щипка захар
- няколко стръка магданоз
- 1 ч.л. пресен риган
- 4 с.л. зехтин
- сол на вкус
Приготвяне:
Загрейте добре грил тигана, като сложите и няколко капки олио или зехтин. Запечете нарязания на кръгчета патладжан. Ще му трябват около 10 минути за всяка страна. След това поставете изпечения патладжан в купа или тенджера и покрийте, за да се задуши.
Патладжаните може да запечете и във фурната с малко мазнина, ако не разполагате с грил тиган. След това ги сложете в кухненски робот или блендер и прибавете към тях останалите съставки. Смелете до получаването на гладка смес. Сервирайте баба гануша в подходяща купичка и за финал капнете малко зехтин и магданоз.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg